Workshops och läger

 

IMG_20170411_155249
DSC_0030

 

 

 

 

 

 

Workshop för stora och små

Introduktion till clown

Akrobatik; parakro, pyramider,

Jonglering; bas

Rockring; bas

Dessa workshops passar till alla åldrar

Workshops

Jag ger workshops i cirkusdiscipliner som akrobatik, pyramider, jonglering och rockring, och i clown. Detta kan man kombinera på olika vis och det kan ses som antingen bara övningar i sig själv eller att man skapar en show av det man lärt sig.

Syftet med workshopen i clown är att få testa sina gränser och gå över dem, att få skratta tillsammans och få vara knasig i en trygg miljö. Vi gör mycket lekar tillsammans och övningar hela gruppen eller två och två.

En del övningar gör vi till musik.

Det är väldigt tillåtande och det finns inget rätt eller fel. Efter en stund blir alla väldigt kreativa och kommer loss från sina boxar och börjar tänka och agera i andra banor.

Här är vi främst spirituella människor!

 

Inom cirkusdisciplinerna kör vi parakrobatik och bygger mänskliga pyramider. Vi lär oss grunderna för hur man jonglerar och rockar rockring. Vi tränar grunderna till golvakrobatik det vill säga kullerbyttor, hjulningar, handstående, mm.

Dessa övningar ger möjlighet att använda kroppen på varierande sätt; balans koordination, kontroll, smidighet, tillit till andra (i parakrobatiken och pyramidbyggande), styrka.

Vi lär oss scenvana, dvs det är inte främst vad du gör på scenen utan HUR du gör det som vi uppmärksammar.

Detta för att stärka självkänslan av att duga som vi är, inte vad vi gör.

Vi lägger bort all prestige.

Sammanfattningsvis ger detta en chans att bara få vara, utan prestation. Vi har kul och skrattar mycket åt oss själva och med varandra, vi testar nya saker, upptäcker nya saker hos oss själva. Ser att vi kanske innehåller så mycket mer än vi tror, att vi kan och känner så mycket mer än vi tror…..